Јунешко месо во вино

4 јунешко месо
350 мл црвено вино
700 мл говедска супа од коцка
4 главици кромид
300 г моркови
150 г брашно
50 г путер
3 чешниња лук
2-3 ловорови листови
масло, сол и мелен црн пипер
Кременадлите зачинете ги и набрашнете ги од двете страни. Испржете ги на загреана мешавина од растопен путер и масло во тава на оган.
Во тава за печење ставете го исечканиот лук и наредете ги кремендлите. Додадете ги морковите и кромидот исечени на поголеми парчиња. Ставете ја тавата на оган и додадете го виното. Откако алкохолот ќе испари посолете и наросете црн пипер. Додадете ги супата од коцка и ловоровите листови. Покријте ја тавата со капак и динстајте 90 минути на тивок оган.
Потоа ставете ја тавата во рерна и печете 30 минути на 200 степени.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.