ИЗДРОГИРАНИ ОРГИЈАМЕ СО ДИРЕКТОРИ: „Ни даваат 4.000 евра и ни прават што сакаат“

Loading...

Државните директори во Хрватска веројатно не би склопиле милионски работи да нема 3 клучни фактори: проститутки, кокаин и јахти. Голем број на моќни луѓе користат ескорт дами кога не се со своите семејства, а состаноците најчесто им ги договараат секретарките. Сите проститутки се повеќе од добро платени за своите услуги за што сведочи цифрата од евра за викенд.Неименувана девојка (26) пред 6 години почнала да се занимава со проституција и вели дека таа имала среќа бидејќи и доаѓале „добри клиенти“. Таа не паднала во раце на дилери или посесивни луѓе, туку западнала во „златен кафез“.  Дури и се заљубила во свој клиент, па на најпрометните места во Загреб ми напишала: „Те молам врати се, те сакам“.
Во прашање бил „претседател на управа“ кој некое време бил во врска со бринетата, но потоа ја раскинал оваа „врска“.
После тоа отишла на излет во Корната и добила 2000 евра за продолжен викенд. Просечната заработка за викенд е 4000 евра, но овој пат добила помалку бидејќи отишла со уште 2 другарки. Инаку цените на пазарот се стандардизирани  изнесуваат околу 500 евра за секс со двајца. Дополнителни услуги, како што се орален и анален секс, сексуални помагала или вонсериски желби, се наплатуваат околу 150 евра.
Во сето тоа влегла случајно. Во Загреб во еден локал запознала машко друштво, се гледала со нив неколку викенди по ред, едниот од нив подоцна и станал „врска“ за работа.
„Не ме малтретира, секогаш ни средува врвни клиенти, поголемиот дел деловни луѓе. Кога прв пат ми предложи да одам со него и неговите пријатели на викенд, не бев сигурна дали сака само забава или тоа и ќе ми го плати, па го прашав“, смеејќи раскажува бринетата.
Исто така таа додава дека со проституцијата доаѓа и дрогата.
„Кога почнав ова да го работам, толку многу повлеков кокаин на јахта на Хвар, што скокав облечена во сандали цели 2 часа. Бевме неколку девојки и ни беше кажано ни во лудило да не влегуваме на јахтата со високи потпетици, исклучиво и само боси. Работите ги оставивме во соба. Бидејќи вечерта не знаев ништо за себе, се пиеше цел ден, и сосема заборавив на предупредувањето, облеков сандали потпетици и го пробив подот. Утредента кога сите дојдоа при себе, сопственикот толку полуде што најпрво ми залепи шамар, ми потече крв од носот, со денови имав модринка, а потоа ги фрли сите чевли, моите и на моите другарки, во море. Ништо не ни плати“, вели бринетата.

Таа додава, дека на овој начин научила дека мора да ги почитува клиентите бидејќи тие убаво плаќаат, а често им купуваат и скапоцени подароци.
„Спортистите се најлоши од сите. Груби се, дрски, непријатни, вулгарни, немаат граница и мислат дека за своите пари може да добијат баш се што сакаат. Запознав неколку кои се дрогираат повеќе од сите, секогаш имаат кокаин со себе, барем колку што јас имав прилика да видам. Спортистите сакаат девојки од Србија и Црна Гора. Србинките се отворени и со нив секогаш е добра забавата“.
Во Хрватска е моментално актуелно само едно големо судење за организирање на проституција на јахтите.
Главен актер на тој процес е Слободан Дубајиќ Даби (61), познат загребски тренер по боречки вештини. Тој после војната се преселил во Белград каде отворил јавна куќа во која чести гости биле прилично опасни типови, убијци и воени злосторници, како Аркан.Неименувана девојка (26) пред 6 години почнала да се занимава со проституција и вели дека таа имала среќа бидејќи и доаѓале „добри клиенти&ld

loading...
Loading...