Премиерот Груевски денес ќе го посети Кочани

Денеска, премиерот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски ќе го посети Кочани.Спооред агендата, се очекува во 13 ч. да биде во населбата Драчевик, каде се гради новата социјална зграда и се асфалтираат неколку улици со заемот од Светска банка.
Во 13.30 ч. ќе го отвори новиот погон, турска инвестиција во фабриката „Жито ориз КО“.
Во 14.15 ч. ќе го посети селото Оризари, каде во завршна фаза е изградбата на училишната спортска сала.Спооред агендата, се очекува во 13 ч. да биде во населбата Драчевик, каде се гради новата социјална зграда и се асфалтираат неколку улици со заемот

Пронајдете не на следниве мрежи: