10 импресивни карактеристики на големите лидери

Loading...

Голем лидер може да биде било кој од политиката до сопственик на мало кафуле. Ова се карактеристиките што тие ги поседуваат. Прашањето е дали вие гледате некоја од овие карактеристики во себе? 1. Тие имаат позитивен став
 
Големите лидери знаат дека тие нема да имаат среќен и мотивиран тим се додека тие не заземат позитивен став. Ова може да се забележи кога работите одат лошо и кога создаваат среќна атмосфера во работното место.
2. Тие знаат како да владеат при банкрот и влошување
 
Без разлика на тоа колку ќе се трудите да го спречите, банкротот ќе се случи. Големите лидери го земаат тоа како напредок. Тие ги користат преостанатите ресурси.

3. Тие ја земаат одговорноста

Големите лидери во нивната компанија, работно место или било каква ситуација во која се, тие ја превземаат одговорноста, за се што ќе се случи. Најдобрите лидери не бараат оправданија, тие ја прифаќаат ситуацијата и потоа работат за да го поправат проблемот што поскоро можат.
4. Тие се докажуваат како претпоставени

Секој добар лидер знае колку важна вештина е ова. Споделете го своето знаење со вашиот тим, дајте му ја можноста да извршува. Вие ќе ја имате нивната почит и лојалност, ако го сторите ова.

5. Тие се способни да овластуваат

Делегирањето над останатите покажува дека вие имате доверба од останатите, што доведува до последователни резултати во повисок морал во работната организација, така добро како лојалноста од вашите вработени.
6. Тие знаат како да комуницираат

Ова е многу покомплексно отколку што изгледа. Добрата комуникација е вештина на големите лидери. Тие треба да бидат способни јасно да комуницираат со луѓето околу нив. Тие исто така, треба да бидат способни правилно да интерпретираат и да не го земаат лично она што ќе го кажат.

7. Тие ја покажуваат довербата
Сите големи лидери треба да ја покажуваат својата доверба ако сакаат да успеат. Ве молам не го мешајте ова со личната сатисфакција и ароганцијата. Довербата е важна бидејќи луѓето ќе гледаат во вас како да „преживеат“, практично ако работите не одат 100% добро.
8. Тие ја користат својата интуиција

Тие треба да и веруваат на својата интуиција и на искуството кое го влечат од своето минато.

9. Тие имаат смисла за хумор

Импресивно е за секој вид на лидер да има смисла за хумор, посебно кога работите одат надолно. Треба да бидете способни да ги насмеете вашите вработени, бидејќи ако тие морално паднат, така ќе биде и со продуктивноста.
10. Тие задаваат задолженија

Ова има двојно значење. Прво, вие треба да ги вметнувате задолженијата. Второ, вие треба да бидете позадолжени и да ги работите тешките работи. Преку задавањето на задолженијата вие ќе ги инспирирате другите да го сторат истото и ќе ја подобрите работната етика. 1. Тие имаат позитивен став
 

loading...
Loading...