10 кул функции на Apple Watch!

Loading...

Новиот паметен часовник на Apple пристигна, а едноставно го носи името “Watch” (или Apple Watch). Да ги погледнеме најважните функции и информации за овој нов уред.1. Нов интерфејс кој функционира заедно со странично копче наречено “Digital Crown”
 
Малиот екран претставува проблем кога сакате да работите со голем број на апликации. Заради тоа, Apple Watch поседува копче (слично како кај традиционалните часовници) кое додека го вртите, можете да зумирате на екранот. Исто така, копчето служи и за исклучување на апликациите и враќање во менито.
2. Нов начин на комуникација – Taptic engine

Новиот паметен часовник на Apple знае кога ќе го допрете екранот и кога ќе го притиснете силно. Компанијата успева да го измери притисокот на вашиот допир (односно силината), така што можете да притиснете посилно за дополнителни функции на екранот.
Вашиот часовник вибрира кога ќе ви пристигне порака, а исто така можете да испраќате нови емот-икони (или цртежи) до вашите пријатели.
Повеќе на: GSM.mk1. Нов интерфејс кој функционира заедно со странично копче наречено “Digital Crown”
 

loading...
Loading...