10 милиони долари за информација за убиецот на американските новинари

Loading...

САД дава награда од 10 милиони долари за информации, кои ќе доведат до апсење на лицата вклучени во убиството на двајцата американски новинари, извршени од џихадисти на групата Исламска држава.„Еден од начините за сеќавање на Џејмс Фоли и Стивен Софтлоф е нивните убијци да бидат изнесени пред лицето на правдата, за што оваа мерка ќе придонесе“, изјави сенаторот Марко Рубио.
Законот ќе даде му овластувања на државниот секретар да обезбеди пари од програмата „Награда за правда“ на американското Министерство за правда.„Еден од начините за сеќавање на Џејмс Фоли и Стивен Софтлоф е нивните убијци да бидат изнесени пред лицето на правдата, за што оваа мерка ќе

loading...
Loading...