Садо мазохизам за почетници

Loading...

Дали понекогаш сте посакале да испорбате некои садо мазохизми во кревет, а воопшто не сте запознаени со оваа сексуална тема? 

Доколку фантазирате за нешто поразлично што ќе ве излуди вас и вашиот партнер, еве ви неколку S&M почетни фази. 

1. Говорете му валкано 

Додека сте во предигра убаво е да кажете некој валкан збор, кој само уште повеќе ќе ја вжешти атмосферата. Исто така, за време на сексот продолжете со зборувањето и кажувајте му ги звоите фантазии и што се сакате да ви прави. Ова е одличен начин за поголема возбуда и доживување оргазам во исто време. 

2. Врзани очи

Врзете си ги очите и почнете нежно да се допирате по телото. Не е важно каде се допирате, важен е допирот, а тоа што не ги гледате деловите на телото на кои се допирате, уште повеќе ја зголемува возбудата и пред се го излудува партнерот. 

3. Употреба на секси играчки

Во садо мазохизмот спаѓа и употребата на секси играчки. За многу парови ова претставува табу тема. Тие не се свесни дека употребата на секси играчки може да ја зголемин возбудата, да ја разбие монотонијата и само уште повеќе да ја зацврсти врската. Но, секогаш треба да бидете претпазливи со кој и на кој начин ги употребувате овие секси играчки, бидејќи знаат да бидат и доста опасни. 

4. Нежно гризање

Нежното гризање по усните и на други делови од телото на пратнерот можат да бидат само од корист. Нежното гризање може само да ја зголеми сексуалната потреба кај партнерите, но треба да внимавате да не предизвика болка. Но, доколку сте со пратнер кој сака да чувствува болка, бидете внимателни, бидејќи адреналинот и возбудата може да ве понесе во моментот и да предизвика не сакани последици. 

 

Copyright 2012 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.

 

loading...
Loading...