На Фелпс ќе му ги одземат шесте олимписки медали?

Фелпс позирал во костим за капење, а покрај него стоела чанта вредна дури 1 500 долари.Фотографијата била сликана од страна на познатата Ени Либовиц.

Олимпијците не смееле да рекламираат ништо друго освен Олимпијадата во периодот од 18 јули до 15 август, а фотографиите се појавиле на интернет на 13-ти август.

Луис Витон и портпаролот на Фелпс соопштија дека фотографиите биле објавени без нивно знаење и дека истите не се официјални. 

Британските медиуми мислат дека Олимпискиот комитет можеби нема да му ги одземе шесте медали поради успехот и популарноста на Фелпс.

 

Пронајдете не на следниве мрежи: