Топ 5 трендови за поубав и заводнички изглед на вашите очи

Loading...

Топ 5 трендови за поубав и заводнички изглед на вашите очи

1. Модерно мачешко око

– Повлечете со молив користејќи добра четкичка за нанесување шминка (за добивање на перфектна крива и и агли) и продолжи со гел формула со висок сјај за да се израмни со светлината.

2. Светло сини трепки

– Не се воздржувајте. Нанесете цврста маскара преку коренот па се до врвот на трепките за да се постигне најголем ефект.

3. Емералд смоуки очи

– Обиди се со зелена сенка со металик завршеток (полесна е за носење и ја истакнува бледата боја со темни тонови). Сконцентрирајте ја сенката на основата и наборот на капакот и замачкајте ја малку за да добиете смоуки ефект.

4. Пеперутка очи

– Измешајте спектар од кремасти сенки – од виолетова до зелена, кафена – нанесувајќи од внатрешните до надворешните агли.

5. Кадифено златни ефекти

– Нанесете златна сенка преку целиот капак се до веѓата. Пополнете го капакот со потемна, односно вечерна кафена боја и обликувајте го наборот со темно црна.

 

 

loading...