Знаете ли што се крие во Вашиот папок?!

Loading...

Сите знаат дека во папокот полесно се собира пот и нечистотија, но една нова студија покажа дека во него се крие и повеќе отколку што се мисли.
Нема да верувате! Американците откриле дека во папокот на секој од нас се кријат барем 57 различни видови на бактерии, а резултатот го добиле преку испитување на брис на 66 мажи и жени. “Тоа беше забавен начин да допреме до јавноста и да научиме нешто ново за екологијата и еволуцијата во секојдневниот живот”, рече лидерот на студијата од Универзитетот во Северна Каролина, Роб Дан. Папокот е помалку изложен на нечистотија, но и помалку се мие од останатите делови на телото. Во папокот на испитаниците се изолирани околу 2368 видови на бактерии. Повеќето бактерии најдени во папокот на испитаниците се различни, а само 8% од нив се исти кај сите испитаници. Научниците заклучиле дека ова истражување ги надминало нивните очекувања.Сите знаат дека во папокот полесно се собира пот и нечистотија, но една нова студија покажа дека во него се крие и повеќе отколку што се мисли.Сите знаат дека во папокот полесно се собира пот и нечистотија

loading...
Loading...