Секс со друг пар – скриена фантазија на секој човек?

Loading...

Секс со друг пар или уште познато како свингери е сеуште табу тема кај нас. Паровите можеби фантазираат да пробаат вакво нешто, но малкумина се тие храбрите кои оваа своја фантазија ќе ја реализираат.

 

Но, кое е вистинското задоволство во овој вид на секс? И дали воопшто е потребно или е само лудост и авантура која треба да биде реализирана, за утре да си кажете себе си дека “се имате пробано“ во животот?

Премногу прашања, но дали воопшто има вистински одговор за сите нив. Паровите кои се одлучуваат на секс со друг пар, најчесто го прават тоа од задоволување на своите фантазии. Тоа се парови кои се авантуристи и сигурни се дека овој предизвик нема понатаму да им штети на нивната врска. Постојат мажи и жени кои се возбудуваат кога друг ги “работи“ нивните партнери.

Најчесто тоа се парови кои немаат висок степен на сексуална возбуда во сексот меѓу себе, па сакаат да експериментираат. Постојат и луѓе кои се во брак и сакаат да го имаат ова искуство зад себе.

Според одредени сексолози и психолози, свингерите најчесто се лица со психички растројства на сексуалниот нагон. Но, други пак велат дека е само скриена фантазија на секоја личност. Истражувањата покажале дека појавата на свингери е најмногу присутна на Американскиот континент. Во Европа сексот со друг пар е прифатен како нормална појава и е одлука на секоја индивидуа.

Колку кај нас се присутни свингерите и дали вие и вашиот партнер/ка се сметате за дел од нив?

 

 

Copyright 2012 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24
 

loading...
Loading...