Неверојатни скулптури од животни

Loading...

Можеби за некој идејата да работи на дрвена скулптура од 10 до 12 часа на ден, обликувајќи стотици делови во различни форми звучи многу досадно, но за рускиот уметник, Сергеј Бобков, тоа е страст.

За да ги направи неговите креации од различни животни му требаат околу шест месеци (без слободни денови), но и посебна техника како да го направи тоа. Секое парче има неверојатна текстура, со што животните наликуваат како да се живи , каде им се додавани природни маријали – пердуви или крзно.

Еве неколку интересни фотографии.

loading...
Loading...