Фразите на познатите – што значат и што кажуваат

Loading...

 

„YOLO“ (You only live once) е убедливо најлош збор за 2012.

 

Иако Дрејк не ја измисли фразата, него треба да му се заблагодариме за популаризирање на акронимот, кој сега се применува во секоја ситуација. Ние сигурно денес го живееме животот во потполност, но канадскиот рапер не е единствената ѕзезда чиј жаргон го инфилтрираше во речникот низ текот на годините.

 

Колку што е и досадна фразата „YOLO“, сепак и не најлошата фраза на славните личности.

 

1. Снуп Дог – „Fo’ shizzle” значи „for sure“ – секако, сигурно

 

2. Џастин Бибер – „Swag“ значи  „cool“- кул

 

3. Париз Хилтон – „That’s hot“– фраза што може да се примени за било што

 

4. Џерси Шор – „GTL“ значи „Gym. Tan. Laundry“ – гимнастика, тен, облека

 

5. Тајра Бенкс – „Smize“ значи „smile with your eyes“ – насмевни се со очите

 

Copyright 2012 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.

 

 

loading...