13 златни правила за секоја девојка

Совети кои секоја жена посакува да ги знаела кога била млада.
 
1. Напиј се по една чаша вода за секој алкохолен пијалок што ќе го испиеш вечерта!
2. Биди добра со твојата мајка.
3. Само што ќе го прочиташ ова почни со режим на вежбање и исхрана и држи се до истите!
4. Не си го троши твоето скапоцено време околу момче кое не ни знае како се викаш.
5. Мачкај се со крема за сончање во текот на ЦЕЛОТО лето, секаде каде што одиш носи ја и неа и не заборавај да го намачкаш вратот.
6. Редовно средувај ги своите веѓи.
7. Почитувај го сопственото тело и добрата форма во која се наоѓа.
8. Не биди преокупирана со својата “популарност”. Сите што се популарни во тие години, завршуваат со досадна професија, дебели стомаци и 3 деца.
9. Ако ти се пружи шанса да студираш во странство, замини веднаш!
10. Помини повеќе време со твоите баба и дедо.
11. Секогаш кога можеш плаќај во кеш, а не со кредитна картичка.
12. Кога се движиш, оди исправена – така делуваш послабо и посамоуверено.
13. Верувај им на своите инстинкти. Секогаш.
 
Copyright 2012 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.