Оделото со кое слета на месечината Нил Армстронг

Loading...

 

Еве ја спецификацијата на оделото на Нил Армстронг со кое што следа на месечината. Пулс24.мк е единствениот сајт во Македонија кој ја понуди оваа информација.

 

Производител: ILC индустрии АД

 

Астронаутот: Нил Армстронг

 

Изведувач: Хамилтон Стандард

 

Земја на потекло: САД

 

димензии:

5 ФТ 6 15/16 внатре висок x 2 ФТ 8 5/16 внатре широк x 11 внатре длабоко (170,02 x 82 x 28cm)

 

материјали:

Севкупно – бета крпа, гума, најлон, пластика Конектори – алуминиум (црвена, сина) врат прстен – алуминиумска лента за заклучување прстени – алуминиум (црвена, сина) ципа – месинг 

 

Ова одело го носеше астронаутот Нил Армстронг, командантот на Аполо 11 мисијата, која го однесе првиот човек на Месечината на 20 јули, 1969 година.

loading...
Loading...