Ленс Армстронг ги загуби седумте медали освоени на Тур де Франс

Ленс Армстронг се премори од борбата со американската агенција за борба против допингот, УСАДА.

Седумкратниот победник на Тур де Франс реши да се откаже од борбата со американската агенција за борба против допингот по цена на своите освоени титули. Тој ќе ги изгуби сите медали добиени од 1 август 1988 година.

Исто така Ленс доби забрана да се натпреварува професионално.

Ленс Армстронг сеуште тврди дека никогаш немал контакт со „шприц“ кој би му ги зголемил перформансите и дека е невин.

Армстронг сега целосно ќе се посветина неговата фондација за борба против ракот

Пронајдете не на следниве мрежи: