Шеќер – скриената дрога во храната

Loading...

Дали и вие сте меѓу оние кои не можат да го исфрат шеќерот од исхраната? Немојте да се грижите, не сте единствени во тоа, голем број на луѓе се зависни од шеќерот а не ни се свесни за тоа. Шеќерот да пристигнел на пазарот задниве неколку години веднаш би станал илегален поради тоа што создава зависност.

Шеќерот е еден од главните фактори за создавање на масти. Голема количина на шеќер се наоѓа во соковите, односно во преработената храна.

Зошто го сметаме шеќерот за дрога? Постојат повеќе причини. Ако ја исфрлите оваа супстанца од исхраната ќе доживеете големи промени.

Ќе станете помалку осетливи, нема да имате промени во расположението и нема да осеќате недостаткок на енергија. Шеќерот во телото на психичка база создава исти биохемиски реакции како и хероинот и морфиумот. Така што не е ни чудно што повеќето луѓе неможат да престанат со јадењето на шеќер.

Многу е тешко да се прилагодите во јадењето на здрава храна. Кога ќе почнете да јадете здрава храна вашето тело ќе ви бара шеќер. По некое време телото ќе почне да врши детоксикација. Периодот на детоскикација трае 3 до 5 дена, тоа е нешто што морате да го преминете за да го исфрлите целосно шеќерот од телото и потоа да се чуствувате подобро.

Ќе се чуствувате како и зависниците од хероин кои одат на рехабилитација. Но, кога ќе ги поминете бројните тешки денови дефинитивно ќе се чуствувате пријатно.

 

loading...
Loading...