13 години подоцна: САД се сеќава на 11-ти септември 2001

Loading...

САД денеска ја одбележуваат 13-годишнината од нападите од 11 септември 2001 година во Њујорк и во Вашингтон, во кои загинаа речиси 3.000 лица, јави ДПА.Комеморативни церемонии ќе бидат одржани во Њујорк и во Вашингтон, каде што пред 13 години авиони управувани од терористи, удрија во кулите-близначки на Светскиот трговски центар и во зградата на Пентагон.
Меморијалниот плоштад 9/11 првпат годинава ќе биде отворен за јавноста во периодот од 18 до 22 часот по локално време. Претходно, тој беше достапен само за семејствата на жртвите во нападите.
Цената на билетите во Музејот за нападите од 11 септември изнесува 24 долари, а посетителите ќе може да купат и чадори, капи, чанти и приврзоци на кои е испишано 9/11.Комеморативни церемонии ќе бидат одржани во Њујорк и во Вашингтон, каде што пред 13 години авиони управувани од терористи, удрија в

loading...
Loading...