Од Марс ни пристигна човечки глас?

Loading...

Научниците успеаа да емитуваат човечки глас кон земјата.

Не станува збор за откривање на нови животни форми надвор од Земјата но, сепак научниците успеаа да пратат човечки глас кон нашата планета. Неколкуте реченици изговорени од роботското возило „Curiosity“стигнаа до Земјата и оваквиот настан е прв во историјата на човештвото.

Ова е огромно достигнување за научниците од НАСА.

 

loading...
Loading...