Самсунговиот Галакси Ноут со рекордна продажба

Loading...

 

Samsung официјално ја потврдија рекорфната продажбаGalaxy Note – тоа се 10 милиони примероци во рок од девет месеци откако Note е на пазарот.

Galaxy Note е најголемиот комерцијален Android смартфон со големина од 5.3 инчи, кој беше продаден во 5 милиони примероци за првите пет месеци од како се појави на пазарот…

Бројките се дотолку подобри ако се земе дека Galaxy Note беше позициониран во рангот на големи апарати кои се комбинација меѓу смартфон и таблет. Регистрираната продажбата покажува дека пазарот на големи паметни телефони се развива со задоволително темпо и не е случајно тоа што во септември се очекува Samsung да го објави и новиот Galaxy Note 2.

loading...
Loading...