Живее без срце 148 дена?

Loading...

Лекарите на чешкиот Институт на Јакуб Холик му извршија уникатна операција, со која му вградија специјални пумпи на батерии наместо срце. Јакуб изјави: „ Се е исто само што немам пулс и не ми чука срцето“.

На срцето на Холик бил откриен малиген тумор при што било отстрането неговото срце. Лекарите наместо една пумпа на Јакуб му вградиле две пумпи кои му ги заменуваат неговите комори на срцето.

Тој сега е на листата за чекање за трансплатација на ново срце.

loading...
Loading...