Делфин или глисер?

Loading...

Seabreacher X” е вид на подморница која може да се движи по површината на водата како глисер, но и да излегува од вода како делфин.

Ова возило има 260 коњски сили, над површината достигнува брзина и од 50km на час, а под вода 25km.

Делфинот е опремен со GPS навигција и камера инсталирана да снима и слика и директно да префрла на LCD монитор.

 Овој луксуз чини од 65.000 долари па нагоре.

Д.В.

 

loading...
Loading...