Протеинската исхрана ги топи маснотиите

Loading...

 Протеините поттикнуваат смалување на тежината заради помалиот апетит и стабилизирање на шеќерот во крвта.Тие исто така горат повеќе калории за време на варењето во стомакот. Испитувањето објавено во часописот Nutrition & Dietetics открива дека протеинот може да го зголеми горењето на калориите за време на спиење. Научниците открија дека луѓето со вишок маснотии потобро ги метаболизирале мастите после високо-протеински оброк.

Држете се до чистите извори како пилешки гради, ниско-масни млечни производи и протеински шејкови. Посветеноста и опстојноста ќе ви помогнат да дадете максимум на правите места, а масните наслаги да ги доведете до минимум.

loading...
Loading...