Најдено е шише со порака старо цели 98 години

Loading...

 

Шкотскиот капетан Ендрју Лепер пронашол шише со порака кое е старо цели 98 години. Ова шише е нов Гинисов рекорд за најстаро пронајдено шише со порака во море.

Се мисли дека пораката е напишана во 1914 година од капетанот Браун од поморското училиште во Глазгов. Пораката од капетанот Браун гласела:„ Тој што ќе го пронајде ова шише ќе добие награда од шест пени“.

 

loading...
Loading...