Пијте чај и бидете здрави

Loading...

Течностите се задолжителни за да можете да функционирате нормално во текот на денот. Но, доколку сакате да го подобрите или задржите вашето здравје ви препорачуваме да конзумирата чај во текот на денот.

Пиењето чај е долга традиција во Англија. Истражувачите водени од Др. Carrie Ruxton на колеџот Kings College во Лондон открија дека 3 или повеќе шољи чај на ден може да ве заштити од срцеви заболувања. Флавоноидите кои ги има во чајот – мали, состојки како антиоксиданси, ја изоструваат одбраната на телото против алергенси, вируси и состојки кои причинуваат рак.

Јасно е зошто чајот со своите антиоксиданси, елелтролити и кофеин е супериорен пијалок за хидрирање.

 

loading...
Loading...