Судот во Јапан пресуди дека Самсунг не ги украл патентите од Епл

Loading...

Оваа победа ја издвои Самсунг откако минатата недела на американскиот суд доживеа пораз при што мора да плати обештетување на Епл во износ од една милијарда долари.

Самсунг изјави: „Среќни сме поради ваквата пресуда, бидејќи таа го потврдува она што ние веќе подолго време го кажуваме, а тоа е дека немаме украдено интелектуална сопственост од Епл“.

Вработените во Самсунг ветија дека ќе продолжат да се борат против Епл и дека ќе поднесат жалба до американскиот суд за донесената пресуда.

loading...
Loading...