15 причини зошто жените простуваат неверство

Loading...

Често жените знаат да кажат „ Да ме изневери, веднаш би го оставила“, но се случува и по неверството некои жени но и мажи да ја продолжат врската.
Денес се почесто е застапено неверството, па така искуството со неверството не е ништо ново. Често жените се запрашуваат каде згрешиле, која е таа, зошто баш таа, зошто тоа го направил и слични прашања.
Но, нема потреба од дополнителни оптеретувања, затоа што мажите не изневеруваат поради жената со која што се туку поради самите себе.  Неверството е личен избор и мажите знаат во што влегуваат и кои се последиците од тоа.  Но, не верувајте во тоа дека се случило не сакано, туку тоа е нивна желба и сакана акција.
Причини поради кои жените простуваат неверство се:
1. Љубов
2. Финансиски причини
3. Практичност
4. Неспремност за одрекување од постојаниот начин на живот
5. Неверството не може да се докаже
6. Децата
7. Страв од промени
8. Ниска самодоверба
9. Верба дека личноста која ги изневерила ќе се промени
10. Напредок во кариерата
11. Веруваат дека терапијата за парови ќе помогне
12. Страв од осаменост
13. Религиски причини
14. Желба да не дојде до растурање на семејството
15.  Надеж дека нема повторно да се случи Често жените знаат да кажат „ Да ме изневери, веднаш би го оставила“, но се случува и по неверството некои

loading...