15 знаци кои покажуваат дека можеби сте ХИВ позитивни

Loading...

Овие знаци  покажуваат дека можеби сте ХИВ позитивни.1.Треска
Ова е еден од првите знаци. Имено, треската е проследена со замор и болки во грлото.
2.Замор
Може да се јави како симптом во првата фаза но и подоцна. Често се чувствувате уморни и летаргични. Дури и најмалите активности ве заморуваат.
3.Болки во мускулите и зглобовите
Најчесто се сметаа  како симптоми на грип. Но, тоа не е изненадувачки со оглед на тоа дека симптомите се исти.
4.Воспалено грло и главоболка
Заедно со останатите симптоми- се показател дека можеби сте заболени од СИДА.

 

5.Осип на кожата
Може да се случи на почетокот или во подоцнежните фази.
6.Гадење и повраќање
Во раната фаза имаат краткорочно гадење и повраќање.
7.Губење на тежината
Ова е симптом за многу болести но и за СИДА.
8.Сува кашлица
Долгорочната сувата кашлица  е еден од првите симптоми.
9.Пневмонија
На кашлица и губење на тежината, исто така, може да претстои сериозна инфекција предизвикана од бактерии. Тоа не би можело да се случи ако вашиот имунолошки систем е работи правилно.

 

10. Ноќно потење
Постојаното ноќно потење е еден од симптомите.
11.Промена на ноктите
Уште еден за СИДА е промената на ноктите.
12.Збунетост или потешкотии во концентрирањето
Исто така може да се јават и проблеми со меморијата.
13.Рани по телото или генитален херпес
Може да биде херпес на уста но и сите видови на други рани по телото(секако без посебна причина)
14.Пецкање и слабост
Крајот на ХИВ, исто така, може да предизвика вкочанетост и пецкање во рацете и нозете. Ова се вика периферна невропатија, која, исто така, се јавува кај луѓе со неконтролиран дијабетес.
15.Менструални неправилности
Промени на циклусот се исто така еден од симптомите.1.Треска
Ова е еден од првите знаци. Имено, треската е проследена со замор и болки во грлото.
2.Замор

loading...
Loading...