Што слуша нашата редакција денеска

Loading...

Како што кажавме често, ненајавено ќе постираме линкови до добри фотки, песни, видеа кои ги слушаме, гледаме додека работиме на порталот… Денеска за вас видео од Елтон Џон (Elton John – Rocket Man). 

Ова е песна објавена во 1972, некаде приближно во исто време со петтата мисија на Аполо кон месечината. Тоа е време на одушевување на човештвото од освојувањето на вселената… Втората инспирација за да биде оваа песна напишана е кратката СФ приказна на Рој Бредбери со иста наслов- Rocket Man. Каде што едно младо момче има татко космонаут. Притоа тоа доживува семејна драма затоа што таткото мора да го напушти семејството за да оди во вселената…

Уживајте во – Rocket Man. 

loading...
Loading...