Косово добива ист телефонски код како и Албанија

Косовското собрание со мнозинство гласови усвои резолуција во четвртокот со којашто досегашниот ткн повикувачки телефонски броеви ги замени со повикувачкиот на Албанија.

Според оваа резолуција досегашните кодови  + 377, +381 и +386 , се заменуваат се единствениот повикувачки телефонски број како и за Албанија, +355.

Според пратеникот на Движењето за обединување, Агим Кулета, Косово и неговите граѓани од ова ќе имаат „многу придобивки, како на политички и економски, така и на безбедносен план“.

 

Преземено од МакФакс

br /

Пронајдете не на следниве мрежи: