Стриптиз бар тврди дека се занимава со уметност

Loading...

Сопственици на стриптиз клуб во близина на градот Олбени во американската сојузна држава Њујорк, сметаат дека треба да бидат изземени од плаќањето данок, бидејќи според законот „претставите со драмска и музичка уметност“ не се оданочуваат.

Клубот „Nite Moves“ вложил жалба на апелациониот суд за плаќањето данок во износ од 125 илјади долари на приходите остварени преку продажба на влезници и приватни танцувања.

„Кога би виделе што работат танчарките, би рекле дека не е баш Бољшој театарот, но дека е добро“, изјави пред судот Ендрју Меккалаф кој го застапува клубот.

Судската одлука се очекува есенва.

loading...
Loading...