Македонските новинари во Загреб: Кога ќе дојдете во Скопје, ќе видите што е атмосфера, ќе се чувствувате како да сте во пеколот!!!

„Не ни е јасно како можете да го бојкотирате националниот тим. И кај нас имаше некакви проблеми и незадоволство, но тоа немаше никаква поврзаност со поддршката за репрезентацијата. Ќе видите кога ќе дојдете во Скопје, кога ќе пристигнат Хрватска и Србија, ќе се чувствувате како да сте дошле во средина на пеколот“ изјавуваат Македонските спортски новинари до своите Хрватски колеги.

Според информациите, во Загреб живеат околу 3000 Македонци, според нашите спортски новинари кои се моментално во Загреб, велат дека околу 2000 од нив најверојатно би биле на Максимир да го бодрат својот национален тим.

Извор/Фото: www.jutarnji.hr

Пронајдете не на следниве мрежи: