VIP повторно организира Android натпревар

Loading...

Vip објави дека утре на 13.09.2012 по повод 5 годишнината од постоењето ќе биде објавен конкурс за втор Vip Android натпревар за апликации.

Пред две години Vip организираше прв македонски Android предизвик што придонесе за развој на бројни мк Android апликации. Од 3000 пријавени апликации се користеа само мал дел кои беа доволно добри за употреба. Целта на овој натпревар е да се мотивираат македонските програмери да креираат нешто што ќе придонесе развој на локалните мобилни услуги.

 

loading...
Loading...