Конечно дознаваме: Зошто жените ГЛУМАТ ОРГАЗАМ!

Loading...

Едно ново истражување откри вистини што на жените добро им се познати.За потребите на истражувањето, 15 жени меѓу 19 и 28 години ги споделиле искуствата со глумењето оргазам. Иако од нив се барало да говорат за заемен секс, повеќето опишале „проблематично сексуално искуство“
Жените не го опишале сексот со термини како „силување“, но сценаријата што ги опишале наликувале на чинови на силување. Наместо тоа, тие искуството го опишале со терминот „лош секс“.
Учесничките во истражувањето изјавиле дека глумењето на оргазмот го гледале како начин сексот побрзо да заврши кога не гледале друг начин да го скратат.
Истражувањето покажало дека партнерите немале доволна комуникација и не си кажувале што сакаат партнерот да прави. Истражувачите заклучуваат дека живееме во култура во која полесно е да се одглуми оргазмот за сексот да заврши, отколку да му кажат на партнерот „Не чувствувам ништо кога ми го правиш тоа“. Можеби првиот чекор е да бидат прашани што сакаат, заклучува истражувањето.За потребите на истражувањето, 15 жени меѓу 19 и 28 години ги споделиле искуствата со глумењето оргазам. Иако од нив се барало да говорат за заемен

loading...