200 милиони години стар диносаурус пронајден во Берлинскиот музеј

Loading...

Дефектот во Берлинскиот музеј предизвика пукање на диносауруско јајце кое датира од Јура периодот. 
Дефектот со системот за греење на Музејот für Naturkunde ( историскиот музеј ) имал некои непредвидени последици, како што била раѓањето на диносауруско јајце кое датира од  Јура периодот .
За јајцето се верува дека е чувано во една мала соба за складирање која се наоѓа веднаш до котларата . Кога системот почнал со гревање пред неколку недели , се чини дека тогаш и почнал процес на инкубација , што довело до развивање на јајцето .
„Ова е неверојатна можност за науката„ објаснува Гинтер Варбург , палеобиологист  во музејот. „ Диносаурусот е класифициран како месојаден тетануран диносаурус со потекло од Кина. Диносаурусите се секогаш мистерија , бидејќи сите моравме да учиме од неколку остатоци. Но, сега имаме еден  цел диносаурус! Се чувствувам како да сум во филмот „Паркот Јура““ објаснува специјалистот.
Примерокот е веќе пренесен во зоолошка градина во Берлин, каде што може да се изучува во безбедна средина . Неколку факти веќе биле објавени во врска со суштеството , вклучувајќи ги големина и тежина, наводно, 41 сантиметри со тежина од 11 килограми.
  
Дефектот со системот за греење на Музејот für Naturkunde ( историскиот музеј ) имал некои непредвидени последици, како што била

loading...
Loading...