Возачот на Бин Ладен го организирал убиството на американскиот амбасадор?

Loading...

Резултатите од истрагата за убиството на американскиот амбасадор и уште тројца Американци во Либија, насочуваат дека нападот e извршен од Ал Каеда, а возачот на Осама Бин Ладен е главниот осомничен.

Информациите за убиството на Кристофер Стивенс ги пренесе Американската телевизија Фокс на 11 септември. Фокс го посочи Sufujana ben Kumua (53) како дел од главните осомничени , кој се смета дека бил возач на Осама Бин Ладен и член на Либиската армија. Тој иако ги негира овие тврдења, бил затворен под сомнение дека е член на Ал Каеда. 

 

 

 

loading...
Loading...