ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Каква есен нѐ очекува?

Првите долгорочни прогнози покажуваат дека есента ќе ни биде топла и сува, и дека ќе личи на продолжено лето.Еден од признатите метеоролошки сервиси Акуведер ги објави предвидувањата дека цела Јужна Европа може да се надева на сува и топла есен.
Според прогнозата на овој сајт, топлата есен ќе настапи како последица на антициклонот кој претежно ќе ја зафати областа на Средоземното Море.
Високиот воздушен притисок ќе ги ограничува можните неприлики и невремиња на северот на регионот, па така жителите на јужните делови на Европа ќе уживаат за време на целата есен.
Есента која повеќе ќе личи на доцно лето, ќе го зафати поголемиот дел од Европа, а натпросечното топло време би можело да потрае се до средината на октомври, кога температурите ќе станат просечни за тоа годишно време.Еден од признатите метеоролошки сервиси Акуведер ги објави предвидувањата дека цела Јужна Европа може да се надева на сува и топла есен.
Сп

Пронајдете не на следниве мрежи: