ФОТО: Спортот како фактор за толеранција, заедништво и почитување!!!

Одлична манифестација реализирана од Геостратешкиот институт „Глобал“, спортското дефиле под покровителство на претседателот на Република Македонија, г-динот Ѓорѓе Иванов, манифестација која има за цел да го промовира спортот како симбол на заедништвото и толеранцијата.

„Сите ученици кои биле активни, исто како и општините, поединци и училишта ќе добијат соодветни награди. Овој настан Република Македонија ќе ја претстави на реномиран собир во Сочи. Се надеваме дека ќе добиеме и награда“ изјави Иван Анастасовски за „www.kumanovonews.com “.

Инаку, оваа манифестација се случи во с. Старо Нагоричане, каде продефилирале околу 200 дечиња од различни националности.

Извор/Фото: www.kumanovonews.com

Пронајдете не на следниве мрежи: