Појадок од нашето детство: бисквити со млеко

Loading...

Бисквити и млеко е комбинацијата што ниедно дете не ја одбива и со радост ѝ се насладува.
Тоа е појадокот што го јадевме во детството и тоа е вкусот што и денес буди спомени. Нашите мајки не повикуваа на трпезата со гласна најава дека ќе го имаме омилениот појадок. А наше беше да избереме дали ќе додадеме шеќер или мед во комбинацијата.


Малку издробени бисквити, подгреано млеко и мед или шеќер по свој избор, овој појадок дава енергија и со сигурност го подобрува расположението.
Дали и вашите дечиња сега уживаат во овој појадок?!

loading...