Дејан Црничиќ го освои првото место на изборниот натпревар за репрезентација!!!

Изборниот натпревар (бергер систем) за избор на репрезентативец кој ќе не претставува на светското првенство во Париз помина, Црничиќ го освои првото место. Првите четири натпреварувачи од државното првенство се бореа меѓу себе. Според правилата, на Светското првенство во Париз ќе патува токму победникот, Дејан Црничиќ.Изборниот натпревар (бергер систем) помина, Црничиќ го освои првото место. Првите четири натпреварувачи од државното првенство се бореа меѓу себе. Според правилата, на Светското првенство во Париз ќе патува токму победникот, Дејан Црничиќ.

Според изјавата на Дејан Црничиќ за „Пулс24“ нареден чекор е подготовки за претстојното Светско Првенство во Париз.

Наредната недела на медитеранското првенство одат првите двајца по категорија од денешниот изборен натпревар.

Дејан Црничиќ на кратко го интервјуиравме кој за „Пулс24“ изјави дека ќе ја претстави Македонија во најдобро светло, достојно ќе застане на татамите со најдобрите интернационалци. Му посакуваме среќа на нашиот Деки и според нашите аналитики, очекуваме добар пласман кој ќе го обезбеди со неговото “убитачно” кизаме и маваши гери, како што знаат да го пофалат нашите селектори… Деки со среќа!!!

Пронајдете не на следниве мрежи: