Конфискувани 3.75 милиони дози фалсификувани лекови продавани преку Интернет

Loading...

Полициите заедно со царинските служби од сто земји,  во заедничка операција конфискуваат рекордна количина од 3.75 милиони дози на фалсификувани лекови со вредност од  10.5 милиони долари. Лековите биле продавани преку Интернет соопшти Интерпол. 

Седумдесет и девет лица се уапсени во период  од 25 септември до 2 октомври во операцијата „Пенгеа 5“   

Оваа операција се организира веќе петта година по ред, во минатогодишната операција учествуваа 81 земја, и беа конфискувани 2.4 милиони дози лекови во вредност на 6.3 милиони долари. 

loading...
Loading...