Федерер: Заканите ме вознемирија, ќе се обидам да мислам само на играта…

Првиот тенисер во светот, швајцарецот Роже Федерер во јавноста обелодени дека бил видно вознемирен по заканите на интернет, но сега ќе се обиде да мисли само на играта.

Роже Федерер изјави дека заканите силно влијаеле врз него на неговите припреми пред турнирот во Шангај, но, сега ќе се сконцентрира само на играта.

„Очигледно е дека ситуацијата е малку вознемирувачка, но мораме да бидеме свесни на она што не опкружува и се што се случува околу нас“ вели Федерер.

Пронајдете не на следниве мрежи: