Дејан Црничиќ го освои третото место на Медитеранското првенство

Нашиот каратист Дејан Црничиќ го освои третото место на Медитеранското првенство што се одржа во Тузла.

Во првото коло Црничиќ се натпреваруваше со репрезентативецот на Турција, поведе со 1-0 но на крајот на борбата резултатот бил 1-1, и по одлука на судиите нашиот каратист го загуби мечот со изјаснување.

Според информациите, противникот на Црничиќ бил европски првак и мината година трет во свет.

Во второто коло, Црничиќ се сретна со Хрватскиот каратист кој го победи со 4-0.

Третата борба нашиот каратист ја имаше со противник од Црна Гора за трето место, Црничиќ го доби мечот со 5-1.

На првенството во Тузла се натпреваруваа каратисти од Србија, Хрватска, Црна Гора, Словенија, Италија, Франција, Кипар, Македонија и БиХ.

Фото: Дејан Црничиќ (втор од лево)

Пронајдете не на следниве мрежи: