Bill Withers – Ain’t no Sunshine

Loading...

William Harrison Withers, или познат како Bill Withers на пошироката публика е американски текстописец и изведувач кој дебатираше на музичката сцена во периодот од 1970 до 1985 година. 

Познат е по големите хитови како ''Lean on Me'', ''Ain't No Sunshine'', ''Use me'', ''Just the Two of Us'', ''Lovely Day'' и ''Grandma's Hands''.

Неговиот живот и дело во 2009 година беше тема на разговор и доволна причина за да се направи документарниот филм за него, насловен Still Bill.

loading...
Loading...