Paco de Lucia – Entre dos aguas (1976)

Loading...

Пако Де Лусија, шпански фламенко гитарист и композитор.

Имавме прилика да го видиме на СЏФ пред неколку години. Соработува со сите врвни музичари , а исто така е познат по трио состав со Ал Ди Меола и Џон МекЛафлин.

Ја слушаме композицијата Entre dos aguas снимена 1975 која се наоѓа на истоимената компилација.

 

 

 

 

loading...
Loading...