Предностите на сексот за една ноќ

Loading...

Сексот за една ноќ за многу луѓе сеуште претставува табу тема, бидејќи тој досега се гледаше како еден чин на правење ''грев''. Се чини дека се поголем дел од мажите, а и девојките ги практикуваат еднократните сексуални односи, пред впуштање во долгорочни врски. 

Предностите на сексот за една ноќ имајќи ги предностите како бурен, отворен, возбудлив секс, и можноста за постојаното експериментирање, за разлика од вообичаениот секс со долгогодишниот партнер, е причина за се повеќе луѓе да се впуштаат пробувајќи го овој начин на сексуално задоволство.

Според едно истражување жените кои се впуштиле во овој вид на задоволство се изјасниле дека сексот за една ноќ влијаел во поглед на зголемувањето на нивната самодоверба, и чувството на посакуваност и поголема убавина.

Исто така голем дел од партнерите кои се во долга врска, поради недоразбирањата во врската, сексот за една ноќ со некоја друга личност го гледаат како начин на којшто би превземале голема одлука дали таа врска ќе продолжи.

 

loading...
Loading...