Sting – Desert Rose (1999)

Loading...

Gordon Matthew Thomas Sumner (роден 2-ри Октомври, 1951 година) или подобро познат по неговото уметничко име Sting, е англиски композитор, текстописец, мулти-инструменталист и активист. Пред почетоците на својата соло кариера тој беше главниот текстописец, водечкиот вокал и басист на рок бендот The Police.

 

Низ својата музичка кариера, има изведувано композиции со елементи од полето на jazz, reggae, и classical музика. Во периодот додека беше дел од рок групата The Police, има добиено 16 музички награди, меѓу кои и за најдобра Рок Инструментална изведба во 1981, како и 3 награди за најдобар машки изведувач во 1994.

 

Погледнете ги следнуве статии: 

Diana Krall – Live in Paris 

Dire Straits – Love over gold  

Bill Withers – Ain't no Sunshine

 

loading...
Loading...