Roxette – Listen to Your Heart (1988)

Loading...

Roxette е Шведско поп рок дуо, Marie Fredriksson (главен вокал) и Per Gessle (придружен вокал и гитара). 

 

Формирајќи се во 1986 година, дуото постигнува успех на интернационален план со што ги одбележува доцните 80-ти. Со својот албум Look Sharp! започнуваат да се пробиваат и докажуваат на светската музичка сцена покажувајќи и оправдувајќи ги своите вокални квалитети.

 

Во 1991 година, со својот трет албум го постигнуваат истиот успех, но во поголеми рамки како конечно вбројување во светски познатите UK Top 40 hits и US Hot 100 hits, како и вклучувајќи ги US број еден хитовите како ’’The Look’’, ’’Listen to Your Heart’’, ’’ It Must Have Been Love’’,и ’’Joyride’’.

Погледнете ги следниве статии: 

“Let's Dance”- David Bowie

Bill Withers – Ain't no Sunshine

Dire Straits – Love over gold

loading...
Loading...