Копаоник – Вашата дестинација за оваа зима

Loading...

Се ближи сеозната на почеток на зимските споротови. Копаоник кој се наоѓа во Србија и кој е еден од наголемите планински масиви, би била една одлична дестинација да го поминете вашиот зимски рекреативен одмор. Главен скијачки ресорт во Србија со вкупен број на 25 ски лифтови и со капацитет од 32.000  скијачи на час. 

На површина од 118.1km2 се простира националниот парк, прогласен како таков во 1981 година. Кога би се навратиле на историјата на Копаоник може да ги споменемеинеколкуте манастири како Џурџеви ступови, манастирот Студеница, Сопочани, и Градец манастир.

Спортот и рекреацијата се клучните фактори за развојот на туризмот во Копаоник. Како што веке спомнавме оваа дестинација е воглавно позната по зимските споротови како скијање и и бордање, но воедно би ја имате можноста да уживате во рекреативниот спорт  како играњето тенис и планински велосипедизам.

Луксузни хотели, кафе барови, ноќни клубови, маркети, продавници за спортска опрема се што ви треба на едно место. Доколку вашиот одмор е во периодот на март или април месец, секоја година од 23-ти Март до 29-ти Март ја имате можноста да уживате во музичкиот Big Snow Festival.

Навистина блиска дестинација, прекрасна природа, и добра понуда. Копаоник нека биде вашиот избор за оваа зима.

loading...
Loading...