Quincy Jones and His Band – “Soul Bossa Nova” 1962

Loading...

Quincy Jones најдобриот продуцент, џез композитор,трубач, аранжер,диригент.

Соработува со сите светски музичари.

Роден е 1933 година. Благодарејќи на неговата работа како продуцент на албумите “Of the wall”, “Thriller” i “Bad” na Michael Jackson, се издаваат и продаваат  во рекорден тираж.

Од неговиот албум Big Band Bossa Nova ја слушаме композицијата “Soul Bossa Nova”.

 

 

loading...
Loading...